top banner

Hajdu Klára Quartet - Karácsonyi koncert | Keresztúri esték

Időpont: 2019. december 7., 19:00
Helyszín: Bodrogkeresztúr, Henye Borbár


Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban újra az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawaban, Torontoban, Osloban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, és folytathatnánk a sort.

Saját quartetjét 11 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is műsorukra tűzték. 2013-ban jelent meg első albumuk "Come with me" címmel, rajta saját szerzemények mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.

2015-ben mutatták be teltház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején.

2019 megújulást hozott a quartet életébe, hiszen a nagyszerű Cseke Gábor lett a zenekar zongoristája. Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című legújabb szerzeményét, amelyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, a Dal2019 szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.

Idén októberben megjelent Klára első magyar nyelvű saját szerzeménye, a "Nyár" amelyben Szakonyi Milán gitáron és Fekete-Kovács Kornél szárnykürtön közreműködött.

Ezen az estén eddig megjelent dalaikból válogatnak és karácsonyi örökzöldekkel is kedveskednek majd a bodrogkeresztúri közönségnek.

  • Hajdu Klára - ének
  • Cseke Gábor - zongora
  • Soós Márton - nagybőgő
  • Cseh Balázs - dob

A Keresztúri esték főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

A belépő 1.000 Ft, mellyel a Kárpátaljai Magyar Közösség munkáját támogatjuk.


Bővebb információ a Hajdu Klára Quartet - Karácsonyi koncert @Keresztúri esték Facebook-eseményben.

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!