top banner

Országos Tourinform Találkozó 2019 november

fotók: MTÜ

2019. november 21-én, Budapesten került megrendezésre az Országos Tourinform Találkozó. Az eseményen összesen 210 fő vett részt, köztük a Tourinform-irodában dolgozó kollégák és a fenntartók képviselői.

Az 1981 óta működő Tourinform-hálózat jelenleg évi 1,8 millió vendégmegkeresést kezel nonprofit és versenysemleges módon, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) névhasználati franchise rendszerének irányelvei mellett.

A rendezvényt Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgató nyitotta meg és köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Beszédében külön kiemelte a tokaji TDM munkáját, valamint az egyesület honlapját, a tokaj-turizmus.hu-t. Elmondta, hogy a vendégtájékoztatásban fontos, nagyközönség számára készülő kiadványokat juttat el az MTÜ a Tourinform hálózatának irodáiba.
Könnyid László turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettes kiemelte a Tourinformok fontosságát a turisztikai intézményrendszerben, valamint kitért az irodák szerepére a szálláshelyek NTAK regisztrációs kötelezettségének segítésében. Az adatszolgáltatásra kötelezett szállásszolgáltatók a Tourinform-irodákhoz is fordulhatnak felvilágosításért.

Az idei év nyarán megújuló arculatú Tourinform-hálózat víziója szerint, a Tourinform egy egységesen magas színvonalú vendégfogadási és információs szolgáltatást nyújtó országos irodahálózat, amelynek tagjai az MTÜ helyi frontjaiként a magyar turizmus kirakatát jelentik.  Az irodák országszerte egységes arculattal, igényes fizikai megjelenéssel, meggyőző és hiteles módon kommunikálják Magyarország turisztikai országmárkáját. Az irodák fizikai környezete és a munkatársak attitűdje azt sugallja, hogy „itt szívesen látnak, itt tényleg törődnek velem!”.  A Tourinform-irodák az MTÜ megbízható és hiteles turisztikai információs rendszerének tagjai, ahol naprakész és átfogó információszolgáltatás, orientálás, értékesítés, márkaközvetítés zajlik, a választás szabadságát is megadva az utazók számára az információs források terén.
Az országban jelenleg működő 118 Tourinform-iroda közül hat – közöttük a tokaji is – a jövő évi idegenforgalmi szezon előtt megújulhat. Molnár Anita, programigazgató kiemelte, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség 2019. évi költségvetéséből nettó 150 millió forint pályázati keretet biztosít ezen irodák számára.

A szakmai találkozón a résztvevők az arculatváltás lépéseiről, a Tourinform ismertségkutatás eredményeiről, a turizmus digitalizációjáról hallhattak előadásokat. Ezeken túl tájékoztató hangzott el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról, valamint a turisztikai desztinációk pozicionalizálásáról és a desztinációkban zajló fejlesztésekről.

forrás: MTÜ

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!