top banner

Széphalmi Nyelvforgató Biopálinka Kóstolóház

A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra egy családi vállalkozáscsoport összefoglaló szervezete, mely Sátoraljaújhely, Széphalom és Alsóregmec területein termeszt gyümölcsöket.  Sátoraljaújhelyen két különböző helyen szőlőt, barackot, birsalmát, míg Széphalom és Alsóregmec külterületén két táblában körtét, meggyet és szilvát termesztünk. Mindegyik területen hosszú évtizedek óta hagyománya van a gyümölcstermesztésnek.
2003-ban a múlt századi Kossuth birtok „Szilvás” táblájában 8 hektár meggy, 8 hektár szilva és 3 hektár körte, a  szomszédos táblában 16 hektár körte gyümölcsöst telepítettünk. A teljes új gyümölcsös 2013-ban megkapta a „bio” minősítést.
A gyümölcsöket étkezési és feldolgozási célra is értékesítjük. 2013-tól megkezdjük a gyümölcsök saját feldolgozását . A fejlesztések várható eredményeként natúr gyümölcsleveket, lekvárokat, aszalt termékeket és pálinkát kívánunk előállítani és forgalmazni. A feldolgozást Széphalom városrészben a jelenleg folyó beruházás keretében létesítendő aszalóüzemben fogjuk végezni.
Első lépésként ez év októberében jelenünk meg a piacon bio pálinka családunkkal. A  meggy, szilva és körte gyümölcsből térségi együttműködés keretén belül főzi a kisüsti pálinkát a pálházi Szalontai Pálinkafőzde. A termőhely történelmi kapcsolatai alapján a pálinkacsalád a „Széphalmi Nyelvforgató” angolul „Tongue Twister” márkanevet kapta. Ezzel tisztelgünk Kazinczy Ferenc , a magyar nyelv reformkori megújítója előtt akinek mauzóleuma, és a munkásságának emlékére létrehozott Magyar Nyelv Múzeuma közelében   található a gyümölcsös.

Lehetséges fizetési módok
Készpénz
Nyelvismeret
Magyar
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!